Gladpost

Idag var jag på posten och hämtade ett efterlängtat och uppiggande paket, passande en grådassig och regnig måndag sista dagen i september. Paketet innehöll en indisk trästämpel som är tänkt för att trycka mönster på tyg med. Men såklart ska jag använda min för att göra keramik, just denna har jag tänkt till ett projekt som jag har haft i huvudet i säkert ett år men inte hittat någon stämpel som känts perfekt. Sedan tidigare har jag också en lite större stämpel som är antik och som jag verkligen älskar. Understa bilden föreställer också några provbitar som jag har gjort med den antika stämpeln. Tror dock att den blir snyggast på lite större ytor min dröm är att göra mitt egna kökskakel med det mönstret.

Keramik onsdag och loppis fynd

Ojoj vad tiden går fort, en vecka har gått sen jag var in här sist och det känns som jag knappt har blinkat. Dagen började riktigt dåligt med att min mobil strejkade för att senare dö, fortsatte med ett krånglande knä och skit drejning som vägrar att bli centrerad. Har varit fullt upp hela dagen mest med jobbiga saker men nu äntligen är jag hemma bokstavligen för första gången idag då jag fick åka direkt från jobbet till keramiken och därefter iväg på en massa ärenden. Dagen slutade ändå ganska bra med några loppisfynd- en hel hög med broderigarner super fina i ull och två bordstabletter som ska användas till keramiken, allt för den överkomliga summan av 20 riksdaler. Nu ska jag njuta av en kall carnegie porter och chokladbollar återkommer imorgon med en liten guide på enkla gipsformar för keramik.

Keramik onssdag

Dagens stund vid drejskivan resulterade mest i det ni kan se nedan, geggamoja. Hur jag än gjorde idag så kunde jag inte få till centreringen och allt började wobbla och slutade i kollaps. Så himla frustrerande att ägna ett helt kurstillfälle till att göra ingenting och jag har ju så himla många idéer på vad jag vill göra och ibland känns det som att om jag inte gör det jag har i huvudet snabbt så kommer någon att kika in i mitt huvud och sno mina idéer eller så kommer någon på samma sak och tror att jag kopierat. Fick tillslut i alla fall till ett lock till en liten ask som jag gjorde förra veckan. Hoppas på bättre flyt till nästa vecka eller så kanske jag kavlar då för att få upp självförtroendet igen.

Nya keramik smycken

I somras när jag var hemma i Kilafors passade jag på att göra lite nya keramik smycken och experimentera med nya glasyrer gjorde bland annat en ljusgrön glasyr med färgkropp som jag blev himla nöjd med. Som synd var hann jag bara bränna en glasyrugn och gjorde därför väldigt få saker med den nya glasyren ifall att den hade blivit dålig. Tror fjärilshalsbanden hade blivit fina med ljusgrön glasyr. Idag har jag i alla fall fått ändan ur och monterat en del smycken, är bara så himla svårt att fotografera smycken och då speciellt örhängen utan macrolins. Önskar, önskar, önskar.

Klädbytardag på Moriskan

Igår var vi iväg på min allra första klädbytardag har länge tänkt att jag ska gå på en av ABFs träffar men det har aldrig blivit av. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men tog i alla fall med mig ett gäng klänningar som jag inte trivs i eller som var för små. Som synd var startade själva bytet lite tidigare än utsatt tid så när vi kom för att byta så var det mesta borta men fick åtminstone med mig en blus, en klänning och ett par harembyxor med mig hem. Ingen jackpot kanske men lite mer plats i garderoben och kläderna jag inte använde gör förhoppningsvis någon annan glad och det är väl värt ett försök till men då gärna på ett lite större byte. Konstaterade i förra veckan att jag inte köpt ett enda nytt plagg det här året (förutom leggings) sen så har jag ju köpt en del på loppis och fått tre nya plagg i present. Det var ingenting planerat men nu ska jag i alla fall försöka hålla det året ut.

Fabrikens torsdags tema- Vardagsrum

Hänger på Inspirations Fabrikens torsdags tema igen som denna vecka är- vardagsrum. Så här följer en radda bilder på vårat vardagsrum, självklart måste Felix vara med på en bild eftersom han har paxat hörnet i soffan och ligger där för det mesta. Besök Fabriken http://inspirationsfabrik.blogspot.se/ för mer torsdags inspiration.

Keramik onsdag

Sen som alltid anmälde jag mig i tisdags till höstens keramikkurs på ABF. Fanns bara förmiddagsplatser kvar men som tur är så funkar ju det med mitt nuvarande jobb, så igår stressade jag iväg direkt från jobbet till terminens första lerträff. Hade svårt att sova på jobbet så jag satt och skissade lite på idéer och på vad jag vill utvecklas inom denna höst. Självklart ska jag fortsätta att dreja som jag fortfarande är super nybörjare på, igår försökte jag mig på att dreja en skål med lock drejade locket på klös super svårt men också super kul. Sen så ska jag också försöka att få tid till att utveckla mina idéer inom de tekniker jag känner att jag behärskar. Med andra ord, jag ser verkligen fram emot en lerig, kreativ och utvecklande keramik termin.

Ny teknik och nytt projekt

Systrarna Gröne har äntligen öppnat en ny butik i Malmö och det firar jag med att börja använda lite ull som jag hamstrade när den gamla butiken skulle stänga. Nåltovade hästar och lite vadmal från mormors uthus blir ett nytt litet experiment. Hästarna är gjorda med hjälp av en kakform tänk vad användbara dessa formar är. Kan i alla fall konstatera att jag nu har ännu en hantverksteknik att lägga till den ständigt växande listan av tekniker som jag gillar och vill lära mig, och nåltovning är en perfekt syssla att ägna sig åt i soffan framför tv:n

Fabrikens torsdags tema- Moodboard

Hämtar lite inspiration från Fabriken och hänger på deras torsdags tema (fast på fredag denna gång). Temat är moodboard och jag tog en bild som ska symbolisera mitt skapande denna höst. Material, färger olika typer av hantverk och kontraster mjukt mot hårt och många pasteller, inga murriga höstfärger här inte!

Att följa sina drömmar

Ibland kan jag ångra att jag valde en akademisk bana, fast jag alltid blivit uppmuntrad i min kreativitet så jag har jag själv alltid haft en hård press på mig själv att jag måste gå minst fem år på universitet för att duga. Men senaste åren har jag börjat att ifrågasätta mina val och önskar att jag lyssnat mer på pappa när han uppmuntrade mig att gå ett kreativt gymnasieprogram istället för IB. Tecknen har ju funnits där sen jag var ritigt liten. Nu när jag var hemma i Hälsingland senast passade jag på att fota några gamla leralster som jag gjort genom åren. Den ena en litenliten tomtetavla i självtorkande lera var jag nog inte mer är 7 år när jag gjorde. De andra bilderna föreställer två skolprojekt en parafras av Bollnäs keramikern Frank Larsen och en kruka med tema indianer. Sist men inte minst en liten skål som jag gjort i blålera som jag plockat själv och sen tummat och målat med akrylfärg.

Skördetider är goda tider för en hamster som jag

Älskar skördetider! Att plocka och hamstra frukt och bär och sedan safta och sylta så man kan njuta av allt det goda året om. Senaste tiden har vi gjort flera utflykter för att fylla på förråden. Bland annat så har vi plockat havtorn, björnbär, valnötter och äpplen. Återkommer snart men några recept om mina experiment i köket lyckas

Skräp för andra är guld för mig

Har varit en sväng uppe i Hälsingland hos mamma och pappa och röjt i garaget och förberett inför deras renovering av huset. Ibland är det bra att spara för bland all skit fann vi några guldkorn, bland annat teckningar från när pappa var 8 år gammal och en helt oslagbar liten hundteckning av yngsta syrran. Men eftersom jag alltid tänker på keramik så hittade jag också några små saker som för dem allra flesta bara är skräp men för mig fina fynd som ska ingå i framtida lerprojekt är det tänkt. Två virkade minidukar, en fjärilskakform och två fjärilstvålar från en än gång väldigt älskad tvålsamling. Har själv upptäckt att jag har väldigt många grejer och formar med fjärilar på. Ett framtida tema kanske? Underst min systers klockrena lilla teckning, undrar vem Rune är?Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0