Nytt på keramikfronten

Har varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen den senaste tiden och det beror mest på att jag helt enkelt har haft för lite tid att göra något och missat några träffar på keramiken. I förrgår var jag i alla fall iväg igen och fick äntligen se resultatet av de smycken som jag gjorde med hjälp av knappar och cenitlera och måste säga att det är det första på hela terminen som jag är nöjd med. Flera ringar och örhängen och speciellt de ljusturkosa och gråblå örhängena blev jag nöjd med.

Förvaring...

är väl bland det svårast som finns. Känns för mig som att det är nära omöjligt att ha för mycket förvaringsutrymme. För en sakletare som jag gäller devisen att nöden föder kreativa förvaringslösningar, framförallt i pysselrummet där jag har fria tyglar, älskar när man hittar helt nya användningsområden till saker.
Som här, ett string diskställ som får agera bokhylla.
Våningskorgar till akrylfärgerna.
Två trälådor som minibokhylla förhoppningen är att den ska växa på sig men det är glest mellan lådfynden, den ena var gratis från en loppis och den andra betalade jag 5 kr för.
Diverse småförvaring på väggen två brickor som magnettavlor, två korgar som hyllor, en metallkorg för olika fat och flera små väggfickor i emalj och keramik till småsaker, tanken är att hela väggen ska bli täckt av små sådana fickor.
Min pride and beauty min stringhylla som kostade mig hela 50 kr.
En gardinstång för hängande förvaring
Lite mer väggförvaring bla toapappershållare till trådrullar,
Ja det var lite om förvaringen i mitt pysselrum. Har du några bra förvaringsknep? tipsa mig gärna för jag är ALLTID i behov av mer och bättre förvaring. Nu kör vi fredag och heja SVERIGE nu krossar vi Ronaldo och company!!!

Första julklappen

Har börjat med första julklappen men kan inte visa mer än detta utan att personen som ska få saken kommer fatta;)
Får visa allt efter jul helt enkelt

Diy- Hushållspappershållare får nytt liv

Köpte denna väldigt fula hushållspappershållare för en femma för ett tag sedan men har lagt den på hög bland mina "ska göra" projekt. I helgen städade jag mitt pysselrum och då fick jag ett skrikande behov av tejpförvaring så då fick den en snabb liten makeover, allt som behövdes var lite färg, en snutt rundstav och en liten sak att fästa längst upp på rundstaven.
Tada lätt som en plätt!

Senaste på keramik fronten

Har inte hänt allt för mycket på keramik fronten den senaste dels för jag haft lite dålig inspiration här hemma och inte orkat ta tag i något av alla planerade projekt men också för att jag missade senaste kurstillfället. Det senaste som kommit med hem från kursen är i alla fall den här lilla ljus/smyckeshyllan som nu pryder en vägg i pysselrummet.
Ser verkligen fram emot att få komma till verkstan och glasera alla nya smyckesdelars som jag gjort för första gången och experimentera med glasyrer hoppas bara att allt finns kvar nu när jag varit därifrån så länge och att ingen har varit klåfingrig och norpat åt sig något av alla små delar. So long, ha en trevlig helg nu gör jag mig redo för ett 25 timmars arbetspass.

Kan det vara vinter när kaprifolen blommar?

Idag var första dagen på väldigt länge när solen orkade sig fram och himlen var blå i stället för dassgrå och blytung, så Felix och jag började dagen med en lång promenad för att suga i oss lite energi från solen. Kameran fick också följa med och än kan det väl ändå inte vara vinter, i alla fall inte så länge kaprifolen blommar och det finns omogna björnbär på buskarna.
Lite senare på eftermiddagen packade vi en fikakorg och tog en lång promenad längst brofästet, fanns fullt med havtorn kvar men dem såg inte så goda ut längre.
(gillar Felix min på den här bilden) Sist men inte minst så fann vi också en liten gravplats där hamstern Sally låg begravd:)

Betong smycken och fimo experiment

Experimenterade lite igår med att göra knappformar i fimolera och resultatet blev över förväntan. Fungerade både med lera och betong, det svarta fasetterade knappen köpte jag enbart för att jag tyckte den skulle bli fin som betong ring. Dock blev mönstret lite tydligare med lera och tur var väl det för det är ju ändå huvudsyftet med formarna. Använde finbetong till smyckena och upptäckte efter ett första försök att det är viktigt att armera betongsmyckena med små bitar av ståltråd för att dem ska hålla bra. Återkommer med resultatet med lera eftersom jag själv inte har sett den än.

Ett tillfälligt (men ofrivilligt) avbrott

Ja, blev ett ganska så långt avbrott härifrån bloggen precis när jag började få upp ångan och som sagt inte för att jag latat mig som killen nedan utan för att min dator pajade.
Oktober var verkligen en riktig skit och otursmånad i år började med att mina vinterkängor som jag bara använde i ca 2 månader i vintras gick sönder sen gick det bara utför, min mobil strejka och la av helt, bet i en brödbit med en sten i så jag blev av med en tand, satte mig på mina glasögon så dem blev smulor och avslutade den usliga baletten med att datorn bestämde sig för att lägga ner verksamheten. Nu har jag i alla fall tack vare mina snälla föräldrar (blink blink) en ny dator, inser verkligen vad beroende man är av tekniken, kan omöjligt fixa mina tentor annars och inte ens betala hyran utan datorn. Men som sagt nu är jag tillbaka igen med extra mycket motivation även om jag känner mig som en konservativ gammal dam som inte förstår mig på den nya datorn och önskar att den kunde va som den innan:)Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0