Glasfusing kurs

Igår var jag och två glada pinglor (så himla skoj att ha sällskap för en gångs skull:) iväg på en prova på kurs i glasfusing. Det var mycket information att ta in och jag fick värsta prestationsångesten och stressen för att inte hinna med det jag ville. Men det var jätte kul och materialte var mycket mer mångsidigt än vad jag trodde det skulle vara. Ser fram emot resultatet, jag gjorde bara smycken dels för att glaset är ganska så dyrt men också för att jag ville hinna prova så många olika kombinationer som möjligt. Det var i alla fall så pass roligt att jag vill lära mig mer och anmälde mig till ett till prova på tillfälle imorgon kväll.
 

Lite keramik....

Har ju helt glömt att visa den keramik jag gjorde i Kilafors i påskas, mest i gjutlera då det bara är där jag har möjlighet att göra det. Flera ljuslyktor, några tvålkoppar och en typ av väggljuslykta/tvålkopp som har tagit nästan ett år att få färdig:). Glasyrerna är fortfarande lite tjocka får blanda i lite mer vatten så ska de nog bli bra. Just nu drömmer jag mest av allt om att få möjlighet att prova på raku men annars så drömmer jag om att köpa massa fina färgkroppar och blanda massa fina pastelliga glasyrer. Förresten någon kunnig som vet om man kan blanda färgkropp med krackglasyr och i så fall syns kracken? Drömmer vidare om keramiken, just nu ser det ut som om det inte blir lika mycket keramik och Hälsingland i sommar som jag hade hoppats.
 

Vi har blivit med odlingslott!

Har typ ända sen jag flyttade till malmö tänkt att jag vill ha en liten odlingslott där jag kan göra som jag vill och fixa och dona lite och förhoppningsvis lära mig lite mer om odling. Men jag har alltid tänkt att det är för svårt och jobbigt om vi ska åka bort på sommaren men så i år bestämde jag att nu får det bli av funkar det så funkar det helt enkelt. Så ca 100 kvm i lindängelund är nu vårat. Det är sjukt mycket jobb att göra helt utan staket och hela lotten är igenväxt men ingen stress. Nu jäklar ska vi bli självförsörjande! 
 
 
 Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0