Odla vertikalt

Jag har som jag nämnt tidigare varit ganska så insnöad på att göra saker till trädgårdar så därför passade då bra att jag just nu är inne i ett projekt som gav mig anledning att få tummen ur och göra en sak som jag länge haft på min att göra lista, nämligen att återbruka lastpallar för att odla vertikalt på balkongen. Det var mycket enklare än jag tänkt att det skulle vara men det vore nog ännu enklare om man hade rätt verktyg och inte en såg som mer liknar en brödkniv än såg ;). Kommer säkert att dyka upp fler vertikala lösningar här på bloggen då detta lilla hörn av balkongen är enda stället dit solen når :(
 
D

Blompinnar diy

Blompinnar är både enkla, roliga och beroendeframkallande att göra. Jag har gjort själva blommorna i keramik men man kan ju göra dem av nästan vad som helst typ film, cenitlera eller återbruka kapsyler och konservburkar.
Det som behövs är ståltråd, plattång, rundgång, valfria pärlor, ett starkt kontaktlim och gärna en lite grövre ståltråd typ najtråd men det är inte nödvändigt. Börja med att i ena endan av tråden att snurra en liten
spiral med hjälp av rundtången. Ta sedan plattången och vrid upp spiralen så den står platt uppåt. Nu är det
bara att blanda limmet och limma på blommorna på den lilla spiralen. På vissa pinnar har jag även virat runt tunnare ståltråd med pärlor på men egentligen är ju inte det särskilt praktiskt om man verkligen ska använda dem som blompinnar. Men då alla mina växter har dött i vinter så får mina än så länge enbart tjäna som dekorationer ;)
 
 

onsdags keramik

Tjohoo just nu flödar inspirationen tror det är våren som hjälper till, tyvärr så fattas tid i verkstad att i lugn och ro förverkliga allt och önskar mig så sjukt intensivt en studioplats men vet att det just nu är omöjligt. Jag fortsätter i alla fall att snöa in på området trädgårdsdekorationer fast jag varken har trädgård eller ens ett fönster med tillräckligt mycket ljus för att en växt ska kunna överleva. Svanarna är till för en bröllopspresent är det tänkt, en symbol för evig kärlek och att hålla ihop livet ut. Har även provat mig på att dreja en fot till ett tårtfat och det blev väl än så länge helt okej för att vara första gången. Sista bilden är en färdigglaserad trädgårdslykta som ska sitta på ett armeringsjärn men åhh vad jag hatar att glasera känns som ett lotto varje gång och den här gången blev det ännu en nitlott är supermissnöjd med glasyren . Nu ska jag göra mig redo för att åka iväg och keramika lite till har två tillfällen att ta igen:). Tjolahopp så länge!
 Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0