Vad händer med keramiken?

Just nu känner jag mig väldigt frustrerad över keramiken. För det första så missade jag att anmäla mig i tid till terminens första kurs och får vänta till slutet av oktober innan jag får sätta händerna i leran igen. För det andra så är det sjukt stressande och frustrerande att bara kunna hålla på med det jag allra helst vill göra i 3 timmar en gång i veckan vid max 28 tillfällen per år (2 kurstillfällen per termin a 7x3 h) Blir alltid så himla stressad när jag är där, vad ska jag prioritera? ska jag satsa på att dreja och bli bra på det utan att få med mig några alster hem? ska jag satsa på att utveckla idéer jag har och göra några få noga? eller ska jag göra många små saker eller flera lite slarvigare för att få till prototyper? Det är svårt och ofta blir jag så stressad över att ta tillvara på tiden så bra som möjligt att det blir någon form av pannkaka där jag försöker hinna med allt. I den här takten kommer jag aldrig att utvecklas eller hinna förfina mina idéer det som verkligen är min unika stil. Så just nu drömmer jag bara om keramiken, sparar bilder för inspiration, ritar modeller och skissar på idéer, köper verktyg på loppis och spanar på olika löv och växter som skulle ge fina strukturer på leran men just nu är det också allt.
 

Ananassjalen

Jag har just nu dille på ananassjalar så himla typiskt mig att snöa in totalt på en sak och sen göra det tills jag vill spy på det. Den första gjorde jag i ett naturfärgat bomullsgarn som blivit över från ett misslyckat projekt. Sen så var det en bit av garnet som hade blivit missfärgat så då passade det perfekt att även prova på att färga sjalen med rödbetor. Mönstret till sjalen var lite klurigt att få grepp om i början men efter att ha hittat den här fina beskrivningen hos garnomera så gick det sen hur lätt som helst. Instruktionen till färgningen hittade jag här , fast jag använde ingen vinsten utan dubblade dosen alun och så hade jag 4 rödbetor i grytan plus att jag blev lite smått otålig och tog upp sjalen en dag för tidigt.
 
 
 

Torsdagstema: Ljus i mitt hus

Nu när hösten är här på riktigt och kvällarna är mörka och ruskiga älskar jag att tända ljus, och jag har massvis med lyktor i alla rum både egengjorda och köpta. Och eftersom jag aspirerar att bli medlem av Inspirationsfabriken och deras tema för denna vecka är ljus i mitt hus så passar det perfekt att börja denna vecka.
Den här väggampeln är bland det allra första jag gjorde på min första keramikkurs. Modellen är gjord efter FabFridas super fina instruktion hämtad ur hennes bok Fabulös Keramik.

Sen två senare ljuslyktor i keramik (finns massa fler här hemma) det råkar ju vara bland det roligaste jag vet att göra. Och sist en liten ljusstake i betong som jag också har gjort (ignorera gärna dammet på hyllan och kortet)

Fail

Jag hade planerat ett inlägg om att göra ringblomsolja till bivaxsalva och tvål och det såg så himla fint ut när jag tog alla kronbladen och la i en burk och hällde över ekologisk olivolja. Men tyvärr nu några dagar senare så har bladen börjat mögla och lukta illa, så det är bara att kasta hela skörden av ringblommor och en fin flaska olivolja i soporna :(. Gissar att jag inte läste på tillräckligt innan jag gjorde det, såg bara på några bilder på instagram och blev inspirerad. Tips på hur man ska gå tillväga tas tacksamt emot.
Så här vackert såg det i alla fall ut innan det började mögla :)Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0