Vägskäl

I år är ett år då mycket kommer att förändras, Shuan ska förhoppningsvis få sitt uppehållstillstånd och äntligen äntligen kunna börja jobba eller studera efter ynka 9,5 år i Sverige. Och jag måste bli vuxen och bestämma mig vad jag vill göra när jag blir stor. I vår är jag färdig med min utbildning och måste då ta ett stort beslut, ska jag satsa på en akademisk karriär med mål att doktorera och jobba heltid med forskning eller ska jag helt byta bana och satsa på keramiken? Det är ett tufft beslut och helst skulle jag göra både och men tror varken tid, ork eller ekonomin skulle tillåta det. Har i alla fall hittat en folkhögskola med keramik som inte ligger allt för långt bort och då skulle det också funka med Shuans ambitioner. Ska jag våga söka? Och vad ska jag bestämma mig för?
 

Experiment i köket del 2

Fortsätter mina experiment i köket med målet att hitta den perfekta sockerfria fikan. Hade en tanke om att göra marmeladgodis, blev dock inte helt lyckat utan för geléaktigt och för mycket marmelad och för lite godis, det blev i alla fall perfekta mumsbitar att ta med till jobbet och bre på rostmackan. Nästa gång ska jag prova att göra det med agar agar i stället för gelatin och kanske lite hallonpulver istället för frysta hallon som är fulla med massa vatten.

Hälsingland

Har länge velat göra smycken i keramik som representerar Hälsingland och det självklara valet är ju då linblomman. Gjorde dessa som prototyp men är inte helt nöjd , de var mycket finare oglaserade då mönstret och formen av linblomman syntes mycket bättre. Får helt enkelt prova vidare under våren. Någon som har något tips att komma med?

Experiment i köket

Hade ett litet experimentspass i köket idag och gjorde då bland annat mandel och chokladbollar med lakritspulver som blev riktigt lyckade om jag får säga det själv. Håller ju på med en avgiftning från mitt sockerberoende så därför ville jag göra typ chokladbollar fast utan havregryn och socker. Här kommer i alla fall receptet, dock ingenting för dig som gillar söta saker. 2dl mald mandel 50g smör 1/4 dl sukrin 3 msk kakao 1,5 msk kallt kaffe En gnutta vaniljpulver Lakritspulver till att rulla bollarna Blanda ingredienserna på samma sätt som vanliga chokladbollar låt smeten vila en stund och rulla sedan små bollar som du sedan rullar i lakritspulvret. Avnjut till en stark kopp kaffe :)

Gott nytt år och god fortsättning från ett litet mer humanare Mallmö

Okej en månad utan att blogga och nu är minneskortet trasigt så får klara mig med dåliga mobilbilder så länge. Stolt malmöbo är jag just nu i alla fall då Malmö är en av få kommuner som valt att tolka lagen på ett humant sett och respekterar barnkonventionen genom att erkänn papperslösas rätt till mat och hem. JIPPIE nu kör vi 2014 det här ska bli det bästa året i mitt liv privat, karriärsmässigt och med keramikenElin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0