Örhängen och fotografering

 
Något av det som är allra roligast att göra i keramik är smycken i allmänhet och örhängen i synnerhet. Örhängen är i stort sett det ända smyckena jag använder regelbundet så det är vad jag mest gör till mig själv. Det snurrar alltid tusen olika idéer på smycken i mitt huvud, det behövs lite material och är betydligt lättare att få till ett snyggt resultat än tex drejade muggar. Sen så är det också väldigt roligt att experimentera med fotograferingen av smycken. Det ger helt enkelt både övning på styling och fotografer, och högst upp på min önskelista just nu står ett macroobjektiv. Generellt gillar jag bilder som är lite "röriga" jag vet att många tycker att det tar bort fokus från själva huvudobjektet, men oftast tycker jag stämning och sammanhang är viktigast. Vad tycker du?

Min keramik

Min absolut största dröm och besatthet är att få jobba med keramik. Men det är svårt att få tid att utveckla min teknik och prova alla mina idéer som bubblar i huvudet dygnet runt när man bara har några få timmar på en kvällskurs att öva på. Men det här collaget sammanfattar ungefär mitt signum och min stil. Önskar verkligen att jag ska hitta något sätt i framtiden till att få mer tid för min keramik.

Min stora last

Min största last i livet (förutom ostkrokar) är plåtburkar. Man kan helt enkelt inte ha för många utav dem. Eller kan man? Just nu är jag uppe i 62 stycken och jag älskar varenda en av dem. Inget slår ett riktigt bra burkfynd, den lyckan! Vad kan du inte motstå att köpa när du ser det?

Första inlägget

Ja då var jag äntligen igång med min blogg, både nervös och peppad, nu kör vi!. Hoppas du ska finna inspiration. Börjar med en bild på det jag har för handen just nu, ett yllebroderi efter eget ritat mönster.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.
Elin Bäckström Hassan. Malmöbo med rötterna i Hälsingland. Pluggar mänskligarättigheter och jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Bloggen är mitt lilla andningshål där jag får utlopp för min kreativitet och dröm om att jobba med hantverk. Signum- Särkmärke och bildform.

RSS 2.0